NIKAD NE BISTE POGODILI Ovo je najpristupačnija zemlja za život, treba vam najmanji budžet

Ta zemlja je četvrtu godinu zaredom zauzela prvo mesto na listi od 53 destinacije.

Najpristupačnija zemlja za život iseljenika u 2024. je Vijetnam, a iza nje su Kolumbija i Indonezija, pokazalo je istraživanje sprovedeno među više od 12.000 iseljenika iz 174 države i teritorije širom sveta.

Organizacija Internejšns (InterNations) je tražila od ispitanika da rangiraju svoje zadovoljstvo opštim troškovima života i ličnim finansijama u konkretnoj zemlji.

Vijetnam je četvrtu godinu zaredom zauzeo prvo mesto na listi od 53 destinacije.

Na četvrtom i petom mestu ovog spiska država povoljnih za iseljenike se nalaze Panama i Filipini, dok je Indija zauzela sedmo, a Meksiko osmo mesto.

U prvih deset se nalaze i Tajland, Brazil i Kina.

Posebno mesto zauzima region jugostične Azije koji ima četiri predstavnika na ovoj listi, konkretno Vijetnam, Indoneziju, Filipine i Tajland.

„Većina iseljenika se slaže da je u ovim zemljama lako pronaći smeštaj i da su zadovoljni time koliko je on pristupačan“, kazala je direktorka marketinga organizacije Internejšns Ketrin Čudoba.

Ljudi koji žele da se presele u drugu zemlju treba da uvaže i druge faktore kao što je kvalitet života ili zdravstvene zaštite, ali sigurno je da je Vijetnam najpovoljnija destinacija za budžet, dodaje se u izveštaju.

Ostavite komentar