OPET SKAČU KIRIJE Ovo mesto beleži najveći rast cena, pogledajte gde promene nema

Pad kirija zabeležen je samo u Kragujevcu i Pančevu.

Nakon par meseci silazne putanje, kirije su ovog meseca eksplodirale. Najnoviji izveštaj portala za nekretnine pokazuje da su skoro sve praćene opštine i gradovi u Srbiji zabeležili rast cene kvadrata za rentiranje.

Na pojedinim lokacijama rast je iznosio skoro 20 odsto.

Kirije u Beogradu

Kada je reč o Beogradu, kirije su porasle u skoro svim opštinama, samo u dve su se zadržale na istom nivou kao prethodnog meseca, pad kirije nije zabeležen ni u jednoj praćenoj opštini u Beogradu.

Kirije u centru grada su još uvek najviše. Njihova cena iznosi 16 evra po metru kvadratnom. Ovo je opština u kojoj je cena ostala nepromenjena u odnosu na jul mesec. U opštini Novi Beograd zabeležen je rast kirija za 2.88 odsto, tako je cena u avgustu iznosila 14.3 evra.

Vrlo značajan rast kirija prethodnog meseca bio je i na Mirijevu. Kirije su porasle za 4.88 odsto i njihova cena u avgustu iznosila je 8.6 evra po kvadratu. Daleko najveći rast od svih zabeležen je u opštini Palilula od 18,27 odsto, kirija u avgustu u ovoj opštini iznosila je 12.3 evra, prema izveštaju sa portala za nekretnine.

Voždovac je zadržao kirije na istom nivou kao i u julu, njihova cena je 11.4 odsto. Na Vračaru su rente poskupele za 1,35 odsto i njihova cena u avgustu bila je 15 evra po kvadratu.

Kirije u Novom Sadu

U svim opštinama u Novom Sadu kirije su porasle.

Najskuplje su zabeležene u centru, gde je rast 0,88 odsto i trenutno iznose 11,5 evra po metru kvadratnom. U Novom naselju takođe je zabeležen rast kirija i to za 5,62 odsto, prosečna cena sada iznosi 9,4 evra po metru kvadratnom.

U opštini Podbara u Novom Sadu, cena iznosi 10,3 evra po metru kvadratnom, što je rast za skoro 2 odsto u odnosu na mesec jul. Najveći rast definitivno je zabeležen u opštini Grbavica za 10 odsto. U ovoj opštini tenutno prosečna kirija iznosi 11 evra po metru kvadratnom.

Kirije u Nišu

Sve opštine u Nišu zabeležile su rast kirija osim jedne. Bulevar Nemanjića je jedina opština u kojoj je zabeležen pad kirije i to za 4,55 odsto. Cene u ovom delu grada iznosi 6,3 evra po kvadratu.

U opštini Pantelej zabeležen je rast kirija od 3 odsto i sada iznosi 6,7 evra po metru kvadratnom. U niškoj opštini Palilula zabeležen je rast od čak 6,67 odsto i trenutno iznose 6,4 evra po metru kvadratnom.

U Durlanu kirije su u avgustu iznosile 6 evra po metru kvadratnom, što je rast za 3,45 odsto.

Kirije u Kragujevcu

Kirije u Kragujevcu prethodni mesec bile su u padu. Pad kirija koji je zabeležen iznosio je više od 30 odsto, a prosečna cena je bila 4,1 evro.

Kirije u Pančevu

Kirije u Pančevu ovog meseca su u minusu i to od 5,63 odsto. Trenutna prosečna kirija u Pančevu iznosi 6,7 evra po metru kvadratnom, objavio je Blic.

Ostavite komentar