BAKA OPLJAČKANA PREKO SAJTA ZA UPOZNAVANJE Predstavljao se kao stručnjak za telekomunikacije

Baka iz Dablina ostala bez ušteđevine od 290.000 evra preko sajta za upoznavanje

Sedamdesetdevetogodišnja žena iz Dablina ostala je bez svoje ušteđevine od 250.000 funti (290.000 evra) nakon što je prevario muškarac koji se lažno predstavljao na sajtu za upoznavanje.

Elizabet Ferguson je bila viši menadžer univerziteta i vodila je uspešan posao, ali je prevarantu koji se predstavljao kao stručnjak za telekomunikacije za samo nekoliko meseci 2022. godine predala celu svoju ušteđevinu, objavio je Miror.

Ferguson se osećala usamljeno nakon što je postala udovica posle 51 godine braka i tri godine nakon smrti supruga pokušala je da upozna nekog muškarca preko sajta za upoznavanje Match.

Muškarac koji se predstavljao kao Kortni Roj rekao je da ima 68 godina, a pridobio je Elizabetinu pažnju laskanjem, da bi zatim tražio pozajmice, između ostalog i zbog navodne eksplozije na japanskoj naftnoj platformi u Severnom moru, gde je navodno radio, nakon što joj je poslao fotografiju eksplozije, navodeći da se on i njegov kolega nalaze u opasnosti.

Ferguson mu je uplatila oko 250.000 funti u kriptovaluti, a posumnjala je da je reč o prevari kada je Roj poslao poruku da mu je droga podmetnuta u torbu, dok se vraćao avion, i da mu je zbog toga potrebno 20.000 funti (23.000 evra) za advokata.

Žena je rekla da je bila u šoku kada je shvatila da je prevarena i da je osećala snažnu krivicu što su njena deca ostala bez nasledstva.

Ostavite komentar