BANDA TINEJDŽERA BRUTALNO POKRALA PENZIONERA Ukrali su mu veliku svotu i krenuli da divljaju

Incident se dogodio u Hrvatskoj, a najmlađi član bande ima samo 16 godina.

Četvoročlana banda u kojoj najmlađi član ima svega 16 godina a najstariji 21, nakon krađe 170.000 dolara od vremešnog istarskog penzionera, ponašala se poput pijanih milijardera. I to na tuđi račun, naravno.

Naime, istarska policija uhvatila je maloletnika, dvojicu 19-godišnjaka i 21-godišnjeg mladića i po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičila za tešku krađu na štetu 86-godišnjeg muškarca.

Kriminalni akt se dogodio u noći 11. septembra kada su ušli kroz otvoreni prozor kuće odabrane žrtve u okolini Pazina.

Nasilno su otvorili zaključani radni stol i iz njega ukrali svežnjeve novčanica za koje su očito znali da se tamo nalaze.

Nakon što je penzioner prijavio krađu, kriminalisti su zasukali rukave te su, na osnovu prikupljenih informacija i operativnog rada na terenu, već sutradan ušli u trag ‘bogatom‘ maloletniku na području Opštine Kanfanar.

Daljom istragom, uhapšeni su 13. septembra 21-godišnjak i 19-godišnjak, dok su dan posle u Zagrebu uhvatili i drugog 19-godišnjaka.

Oni su, pritisnuti dokazima, priznali policiji da su deo ukradenog novca konvertovali u drugu valutu u menjačnicama na području Zagreba a sve s ciljem da sakriju trag novca.

– Ukradenim novcem kupovali su skupocene automobile, dok su deo novca zadržali za sebe. Automobili kupljeni nezakonito stečenim novcem su im oduzeti, kao i preostali deo ukradenog novca pronađen u njihovom posedu koji će biti vraćen vlasniku – otkrivaju iz Policijske uprave istarske, koja je ove pljačkaše predala uz krivičnu prijavu Ttužilaštvu i pritvorskom nadzorniku, piše Jutarnji list.

Ostavite komentar