NIKAD NE ODUSTAJTE Položila vozački iz 961. pokušaja, U 69. godini života

A evo koliko ju je sve to koštalo.

Penzionerka iz Južne Koreje, Ča Sa-sun dugo je pokušavala da položi pismeni test za vozački ispit, što joj je konačno i pošlo za rukom nakon skoro hiljadu neuspešnih pokušaja.

Njena neverovatna priča počela je pre više od deset godina, ali nedavno se ponovno pojavila na Redditu i postala popularna, piše Poslovni.hr.

Kada je 2010. konačno položila, imala je 69 godina.

Postala je slavna u lokalnim krugovima jer je njena priča inspirisala mnoge ljude koji su se mučili da polože vožnju.

Sa-sun, koja je sada u svojim 80-ima, nije dozvolila da je bilo šta spreči i iznova je odlučno pristupala pismenom testu pet dana nedeljno, nekoliko godine uzastopno.

Koliko ju je ova upornost koštala

Ipak, svaki put je podbacila, ali je u svemu istrajala i konačno dobila vozačku dozvolu. Na kraju, Sa-sun je potrošila više od 5 miliona vona (oko 4.000 evra) pokušavajući da prođe pismeni test.

Baka je naučila da vozi u auto-školi Jeonbunk, a kada je konačno položila testove, svi njeni strpljivi učitelji su slavili sa njom.

„Kada je konačno dobila dozvolu, svi smo je zagrlili i uručili joj cveće“, rekla je Park Su Jeon, instruktorka auto-škole.

„Osećali smo se kao da je ogroman teret skinut sa svih naših ramena. Nismo imali hrabrosti da joj kažemo da prestane jer je stalno iznova pokušavala“, dodala je instruktorka vožnje.

Njena priča je čak privukla pažnju Hyundaija, koji je Sa-sun nagradio automobilom koji je koštao 16.800 dolara. Takođe je glumila u njihovoj popularnoj reklami.

„Nije mi smetalo“, rekla je tada Sa-sun.

Ostavite komentar