PENZIONER OSTAO BEZ SVEGA Primio je poziv lažnog brokera, policija se odmah umešala ali već je bilo kasno

Prevaranti su pozvali 78-godišnjeg penzionera i predstavili se kao, kako policija kaže, brokeri akcijama i kriptovalutama.

Gubitak celokupne životne ušteđevine je ozbiljna situacija u bilo kom uzrastu, posebno u trećem dobu.

Nažalost, takav scenario doživeo je penzioner iz Velike Gorice nakon što su mu se javili prevaranti i obećali laku zaradu.

Prevaranti su pozvali 78-godišnjeg penzionera i predstavili se kao, kako policija kaže, brokeri akcijama i kriptovalutama.

Penzionera su ubeđivali da će ulaganjem nekoliko desetina hiljada evra umnožiti svoju ušteđevinu. Obećali su mu da će dalje ulagati njegov novac, što će mu doneti neverovatan profit.

Pošto je penzioner poverovao u priču prevaranta, ne samo da im je u više navrata uplatio novac, već im je dao i svoje lične podatke.

Ubrzo je shvatio da je njegov bankovni račun, na kome se nalazilo desetine hiljada evra, potpuno prazan.

Kriminalističko istraživanje je u toku, kažu u PU zagrebačkoj, prenosi Mirovina.

Upozorenje policije

Kada je reč o upozorenjima policije o potencijalnim prevarama, ona su gotovo neprekidna, jer pojedinci jasno čuju samo mogućnost ogromne i brze zarade od celog razgovora sa prevarantima. Poseban oprez treba obratiti na nepoznata lica koja nude kredite i mogućnosti ulaganja.

Gotovo svi prevaranti obećavaju sve što njihova žrtva želi da čuje, kažu u zagrebačkom javnom tužilaštvu. Sigurna investicija, zagarantovani prinosi i veliki profit, i veoma povoljni uslovi za realizaciju i otplatu kredita. Imajte na umu da prevaranti ciljaju na one koji su već prevareni. U slučaju da ste jednom verovali prevarantima i dali im svoje lične podatke i novac, velika je šansa da će vas ponovo kontaktirati ili prodati ove podatke svojim kolegama.

 

Ostavite komentar