TRAGIČNA SUDBINA TEREZE KESOVIJE: Majka joj je umrla posle porođaja a niz patnji se nastavio

"Ta priča strašna je stigma koja je ostala na mom srcu"...

Slavna pevačica Tereza Kesovija ima bogatu karijeru dugu preko 50 godina, hitove, popularnost, ali i mnogo bola u srcu.

Život jedne od najcenjenijih pevačica na ovim prostorima počeo je tragedijom – njena majka preminula je manje od mesec dana nakon što ju je rodila, a Tereza nikada nije saznala tačan uzrok majčine smrti.

„Ta priča strašna je stigma koja je ostala na mom srcu. Nisam još napunila mesec dana života kada je moja majka umrla posle porođaja. U Dubrovniku 1938. godine nije bilo efikasnih lekova protiv sepse i trovanja pa me je porodična tragedija zadesila a da nisam još bila svesna sopstvenog života. Nikada kasnije nisam saznala šta se zapravo dogodilo sa mojom majkom u porodilištu. Koja bolest je uzrokovala njenu smrt“, ispričala je svojevremeno za hrvatske medije.

Godinu dana nakon smrti Terezine majke, njen otac oženio se mladom udovicom Jelom, koju život nije mazio. Jela je bila 10 godina starija od njenog oca, i nije mogla da ima dece, pa je Terezi i njenom starijem bratu pružila bezgraničnu ljubav.

Pevačica je često isticala da su je i ona i njen brat Pero zvali i smatrali svojom majkom, kao i da detinjstvo pamti kao najbezbrižniji period života.

Tokom studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu upoznala je svog prvog muža, Miru Ungara, s kojim je dobila sina Alana.

Nakon razvoda od prvog supruga, Tereza se udala za hrvatskog vaterpolistu Ronalda Lopatnija, sa kojim je imala veoma buran brak.

Još jedna velika tragedija koja je obeležila njen život dogodila se 1974. godine, kada je dok je snimala spot u Nemačkoj saznala da joj je brat poginuo u saobraćajnoj nesreći. Ubrzo nakon toga ostala je i bez žene koju je smatrala svojom majkom, jer je i njihova maćeha Jela preminula.
Za Terezu ovde nije bio kraj nesrećama. Saznala je da boluje od raka, nakon čega joj je odstranjen bubreg i dva tumora u uhu, a morala je da operiše i glasne žice. 2010. godine čuvena pevačica objavila je autobiografiju u kojoj je opisala najteže trenutke svog života.
Tereza Kesovija nakon 55 godina karijere rešila je da zauvek napusti scenu. Zakoračivši u osmu deceniju života, ona se susrela sa zdravstvenim tegobama zbog kojih je primorana da se oprosti od publike.
I pored svih strašnih događaja, ova zvezda je , iako se, svojom odlukom povukla iz posla, i dalje sjajna i jaka.

Ostavite komentar