TRAŽILA PRAVDU U 78. GODINI Sud naredio poslodavcu da bivšoj zaposlenoj isplati ogromnu sumu

Poslodavcu naređeno da isplati 78.000 dolara 78-godišnjoj bivšoj recepcionerki.

Operater doma za penzionere u Kolumbusu, u američkoj saveznoj državi Džordžiji, moraće da plati 78.000 dolara bivšoj recepcionarki koja je podnela tužbu protiv poslodavca za diskriminaciju zbog godina i invaliditeta.

Širli Nobl je imala 78 godina kada je otpuštena sa posla u Kavenant Vuds Senior Living u februaru 2022, mesec dana nakon što je proglašena za najboljeg radnika 2021, prema tužbi koju je Komisija za jednake mogućnosti zapošljavanja podnela federalnom sudu.

Nobl, koja je radila za Kavenant 14 godina, vratila se na posao nakon kratke hospitalizacije kada je pronašla novog, mlađeg radnika koji sedi za njenim stolom, navodi Komisija.

Na sastanku sledećeg dana, menadžer je pitao Nobl da li smatra da treba da nastavi da radi i koliko dugo, prenosi CBS.

Ona je izrazila želju da nastavi da radi još dve ili tri godine, ali joj je sledećeg dana rečeno da je otpuštena zbog gubitka poverenja u njene sposobnosti, a nedavna hospitalizacija je navedena kao razlog.

“U Kavenant Vuds i Brajt Spejs Senior Living rešili smo ovaj slučaj zbog troškova parničenja. Ne priznajemo pogrešne radnje ili diskriminatorno ponašanje kao deo ove rezolucije. Kavenant Vuds i Brajt Spejs Senior Living ostaju posvećeni poštovanju svih zakona o diskriminaciji i radu i zapošljavanju“, saopšteno je iz doma za penzionere.

Zakon o starosnoj diskriminaciji pri zapošljavanju primenjuje se na radnike koji imaju najmanje 40 godina. 

Ostavite komentar