IZ BAKINE KUHINJE DANAS ČAK DVA RECEPTA Glavno jelo i desert

Proverite da li je po vašem ukusu.

Bečke šnicle na Bakin način

Potrebno je:

4 veće pileća odreska,

začin za piletinu,

ulje,

100 gr prezli,

100 gr brašna,

2 jaja

mleko

Priprema:

Šnicle blago izlupati, pa posuti sa začinom za piletinu. Umutiti jaja, dodati 2 kašike mleka.

Na foliju sipati brašno i na drugu stranu prezle. Panirati šnicle. Provući  kroz brašno, jaja i prezle.

Pržiti u ulju, pa kad zarumene sa obe strane vaditi na velike papirne salvete da upije višak masnoće.

 

Recept za desert:

5 jabuka većih
50 gr badema
50 gr oraha

50 gr urmi
100 gr mlečne čokolade
2 kašike šećera
1/2 kašičice cimeta po želji
kockica maslaca

Priprema:

Jabuke oprati i izdubiti. Samleti bademe i orahe, dodati u njih šećer i cimet i napuniti sa 3-4 kašike mešavine.

Dodati seckane urme i kockice čokolade.

Odozgo staviti male kockice maslaca i malo jabuke premazati.

Peći na  200 stepeni C oko 40-50 min da omeknu.

Preliti čololadom, karamelom ili šlagom po želji.

Servirati uz kuglu sladoleda.

 

Ostavite komentar