Bečke šnicle na Bakin način
Potrebno je:
4 veće pileća odreska,
začin za piletinu,
ulje,
100 gr prezli,
100 gr brašna,
2 jaja
mleko
Priprema:
Šnicle blago izlupati, pa posuti sa začinom za piletinu. Umutiti jaja, dodati 2 kašike mleka.
Na foliju sipati brašno i na drugu stranu prezle. Panirati šnicle. Provući kroz brašno, jaja i prezle.
Pržiti u ulju, pa kad zarumene sa obe strane vaditi na velike papirne salvete da upije višak masnoće.
Recept za desert:
5 jabuka većih
50 gr badema
50 gr oraha
50 gr urmi
100 gr mlečne čokolade
2 kašike šećera
1/2 kašičice cimeta po želji
kockica maslaca
Priprema:
Jabuke oprati i izdubiti. Samleti bademe i orahe, dodati u njih šećer i cimet i napuniti sa 3-4 kašike mešavine.
Dodati seckane urme i kockice čokolade.
Odozgo staviti male kockice maslaca i malo jabuke premazati.
Peći na 200 stepeni C oko 40-50 min da omeknu.
Preliti čololadom, karamelom ili šlagom po želji.
Servirati uz kuglu sladoleda.