JOŠ JEDAN IZDAŠAN RECEPT Uvijača gibanica, po receptu iz stare Bakine kuhinje

Dobijate fantastičan ukus odlične pite.

 

Potrebno je:

  • 200 gr sira
  • 2-3 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 1/2 praška za peciva
  • 500 gr  tamih kora
  • ulje

Priprema:

Izjednačiti sir, jaja, prašak za pecivo, jogurt i ulje.
Koru raširiti na sto i pouljiti, uzeti drugu koru pa umočiti u sir i jaja, staviti na donji deo kore, dodati i drugu isto tako  do nje.

Uviti u rolnicu. Ređati u podmazan pleh u krug dok se ne ispuni dno.

Ostatak kora stavljati jednu preko druge i prskati uljem i malo tečnosti kao i nadevom. ušuškati pitu korama poprskano sa uljem i vodom.

Peći na 200 stepeni  oko 40 minuta.

 

 

Ostavite komentar