JOŠ JEDAN KORISTAN KUHINJSKI SAVET Evo zašto plastičnu foliju treba da držimo u frižideru, a ne u fioci

Mnogi ljudi drže plastičnu foliju u fioci pored aluminijske folije, papira za pečenje i vrećica za smeće, ne znajući da postoji bolji način za njeno skladištenje.

Ukoliko imate problema s odmotavanje plastične folije, trebalo bi da je držite u zamrzivaču.

To je zato što je osmišljena tako da bude prijanjajuća uz posuđe i hranu, pa je vrlo logično što je nekada ne možete odvojiti. Međutim, ako je držite u zamrzivaču, rešićete taj problem.

Većina plastičnih folija izrađena je od polietilena, vrste plastike koja se u svetu najčešće koristi.

U plastičnoj foliji, molekule polimera su stvarno čvrste i prirodno lepljive. Međutim, proizvođači takođe dodaju lepke koji ga čine prijanjajućim za druge materijale.

Naravno, poznato je i da plastična folija stvara statički elektricitet, što dovodi do argumenta za njeno skladištenje u zamrzivaču. Prema portalu The Kitchen, hladan vazduh smanjuje statiku, a plastična folija takođe gubi svoju lepljivost na nižim temperaturama iz molekularnih razloga, prenosi Klix.ba.

Važno je istaći da plastična folija ne mora stalno biti u zamrzivaču.

Ako imate problema s odvajanjem folije, dovoljno je da je u zamrzivaču držite 15 minuta pre nego što planirate da je koristite.

Na kraju, nakon što ste završili s folijom, svakako ostavite jedan manji kraj, zalepite ga na deo kutije, jer će to sprečiti da naredni put morate pronaći završni deo.

Ostavite komentar