KOLIKO JAJA TREBA ZA SAVRŠENE PALAČINKE Najbolje testo se pravi ako dodate ovoliko komada

Mnogi misle da što više jaja stave u smesu, to će ona biti bolja.

Palačinke uopšte nije teško spremiti.

Potrebno je svega nekoliko sastojaka i malo vremena, eventualno veština u prevrtanju palačinki u tiganju,  misli većina.

Ipak, nije baš sve toliko jednostavno, a mnogo puta se dogodi da smesa za palačinke ne bude dobra i da one jednostavno ne uspeju.

Pored toga, jedan od najčešćih problema jeste to što palačinke ne ispadnu prozračne i mekane.

Evo u čemu je stvar i kako umutiti idealno testo za palačinke.

Ono što je najvažnije jeste da vodite računa o količini i kvalitetu određenih sastojaka, a najvažnija su jaja.

Oni koji su početnici u kuvanju, uglavnom misle da će smesa, što više jaja u njoj bude bilo, biti bolja.

Međutim, to će zapravo samo pokvariti ukus, a palačinke će na kraju samo biti „gumene“.

Dakle, ukoliko stavite 3-4 jajeta na 500 ml mleka, to je previše, dok je jedno jaje premalo.

Pravilo je jsano, da na svakih 500 ml mleka treba da stavite dva jaja i to je idealna količina.

Ovakav odnos će obezbediti pripremu najlepših palačinki.

Na šta još treba obratiti pažnju

Ukoliko želite mekane i ukusne palačinke, obavezno obratite pažnju na to koliko brašna dodajete u smesu.

Recimo, ako koristite dva jajeta i pola litre mleka, onda dodajte 300 grama brašna. Brašno obavezno prosejte, a bilo bi idealno da to uradite nekoliko puta.

Ostavite komentar