Palačinke uopšte nije teško spremiti.
Potrebno je svega nekoliko sastojaka i malo vremena, eventualno veština u prevrtanju palačinki u tiganju, misli većina.
Ipak, nije baš sve toliko jednostavno, a mnogo puta se dogodi da smesa za palačinke ne bude dobra i da one jednostavno ne uspeju.
Pored toga, jedan od najčešćih problema jeste to što palačinke ne ispadnu prozračne i mekane.
Evo u čemu je stvar i kako umutiti idealno testo za palačinke.
Ono što je najvažnije jeste da vodite računa o količini i kvalitetu određenih sastojaka, a najvažnija su jaja.
Oni koji su početnici u kuvanju, uglavnom misle da će smesa, što više jaja u njoj bude bilo, biti bolja.
Međutim, to će zapravo samo pokvariti ukus, a palačinke će na kraju samo biti „gumene“.
Dakle, ukoliko stavite 3-4 jajeta na 500 ml mleka, to je previše, dok je jedno jaje premalo.
Pravilo je jsano, da na svakih 500 ml mleka treba da stavite dva jaja i to je idealna količina.
Ovakav odnos će obezbediti pripremu najlepših palačinki.
Na šta još treba obratiti pažnju
Ukoliko želite mekane i ukusne palačinke, obavezno obratite pažnju na to koliko brašna dodajete u smesu.
Recimo, ako koristite dva jajeta i pola litre mleka, onda dodajte 300 grama brašna. Brašno obavezno prosejte, a bilo bi idealno da to uradite nekoliko puta.