MAJSTOR OTKRIVA TAJNU VEŠ MAŠINE Ovaj program pranja treba izbegavati, uređaj tada brzo „crkava“

Nipošto ga ne palite, poručuje majstor!

Brzo pranje je ponekad sjajna opcija, posebno kada ste u žurbi i čeka vas velika gomila veša za pranje.

Ali, ako u mašinu ubacite neke krupnije stvari poput peškira i uključite ovaj program, mogli biste da imate više štete nego koristi.

Naime, jedan majstor je detaljno objasnio zašto ne bi trebalo da koristimo program za brzo pranje veša, ali i kako česta upotreba pomenutog programa dalje utiče na funkcionalnost veš mašine.

Ukoliko perete odeću napravljenu od laganijih materijala- tada i možete da se koristite program za brzo pranje (ali ne često).

Međutim, kada je u pitanju garderoba napravljena od težih materijala, tada ona predstavlja veliko opterećenje za mašinu, pa se brzi program za pranje nikako ne preporučuje.

Majstor je za objašnjenje problema dao primer pranja peškira.

S obzirom da peškiri postanu izuzetno teški kad se napune vodom, brzo pranje od 28 minuta može da ošteti bubanj, piše Krstarica.

„Kada mašina radi jako brzo, peškiri se zajedno skupe, a to dovodi do velikog opterećenja bubnja. Tada mašina počinje da \’lupa\’ i da se pomera“, podsetio je on na poznati problem s kojim se svi često susrećemo.

A evo koji program je najbolji za korišćenje ukoliko nemate dovoljno vremena.

„Ako imate manje vremena, bolje izaberite program pranja veša za pamučne stvari, što obično traje oko dva i po sata.

Ali, zatim pritisnite postavku brzine kako biste skratili vreme na oko sat i po. To će veš mašini dati dovoljno vremena da sve pravilno očisti bez dodatnog opterećenja po nju“, tvrdi majstor.

2 komentara na vest “MAJSTOR OTKRIVA TAJNU VEŠ MAŠINE Ovaj program pranja treba izbegavati, uređaj tada brzo „crkava“”

  1. Motor je jednako opterećen sa mokrim peškirom, be obzira na program. Kratki program samo krsće pere veš koji bi trebalo i da je manje zsprljan, inače se neće dobro oprati. Npr. posteljina pose jednog noćenja. Ispirsnje i centrifuga traju mormalno.

    Odgovori
  2. Како вас није срамота да пишете овакве небулозе и неистине.
    Нема горе ствари од будале која „саветује“.

    Odgovori

Ostavite komentar