NAPRAVITE KLIMU OD OBIČNOG VENTILATORA Upotrebite jedan od ova tri vrlo jednostavna trika

Postoje 3 načina kako možete dodatno da povećate snagu ventilatora i učinite da što bolje ohladi vazduh u prostoriji.

 

Ventilator deluje po principu da podstiče kretanje vazduha u prostoriji gde je smešten.

Procenjuje se da koristi 90% manje energije od klima uređaja, ali i dalje može pružiti ugodan boravak u domu tokom leta uz znatno manje račune električne energije.

Evo pomoću kojih trikova se možete brže i bolje rashladiti uz ventilator.

-Ovaj trik vam je možda već poznat od ranije i mnogi vole da ga koriste. Jednostavno postavite široku, plitku posudu ispred ventilatora i napunite je kockama leda, kako se kocke leda tope tako će ventilator omogućiti da se hladniji vazduh širi kroz prostoriji, a jednom kad se otope samo dodajte nove.

-Postupite slično kao u prvom primeru, ali umesto kockica leda stavite plastične flaše koje ste prethodno napunili vodom i zamrznuli. Ova metoda je još bolja, jer se radi o velikim komadima leda koji će se topiti sporije od kockica.

-Ovaj način ujedinjuje prethodna dva trika. Možete koristiti ili kockice leda ili smrznutu vodu u flašama. Umotajte jedno ili drugo ili oboje u peškir, zavežite dva kraja konopcem i postavite između dve stolice koje ćete postaviti ispred ventilatora. Ispod peškira stavite posudu u koju će kapati voda od otopljenog leda.

 

Ostavite komentar