NEZABORAVNO Slatko od šumskih jagoda, recept od davnina isti

Slatko je omiljeno uvek ali ono od šumskih jagoda je bez konkurencije.

Recept za pravljenje ovog slatka nije zahtevan.

Potrebni sastojci:

  • 700 g jagoda
  • 2 kg šećera
  • 2 čaše vode
  • par kolutova isečenog limuna

Priprema:

Jagode očistite od peteljki operite ih zatim pod slabim mlazom vode.

Šećer i vodu stavite da se kuvaju na tihoj vatri sve dok ne dobijete gust sirup.

Polako stavite jagode u sirup i nastavite da kuvate na srednjoj temperaturi.

Potrebno je da šerpu lagano protresete ali nikako nemojte da mešate.

Kada se slatko bude dovoljno skuvalo, sklonite ga sa ringle, pažljivo skinite penu koja se stvorila na površini, stavite kolutove limuna i pokrijte pamučnom krpom.

Ostavite tako da odstoji oko 10 sati.

Zatim ga sipajte u čiste i suve tegle, pazeći da svaka ima dovoljno safta.

Možete u tegle staviti i po kolut limuna za bolji ukus.

Zatim hermetički zatvorite tegle i držite ih na hladnom i tamnom mestu.

Ostavite komentar