OVE GODINE SMOTAJTE NAJBOLJU SARMU Pet najboljih saveta ikada za najomiljenije zimsko jelo

Ovo su top saveti da ove godine smotate najbolju sarmu.

 

Svakako da sarma zavisi od kvaliteta kupusa i mesa ali ima i nekih trikova koje treba znati i upotrebiti kako bi ona bila što lepša.

Kada birate meso za sarmu, ne kupujte gotovo mleveno meso, nego se odlučite za svinjsku ili juneću plećku koju će vam mesar samleti na licu mesta.

Možete da koristite mešano mleveno meso ili samo svinjsko.

Izbor kupusa je podjednako bitan. Najbolje je sarmu praviti od odmaćeg kiselog kupusa, a ako ga nemate onda ne birajte vakumiran u marketima, nego nabavite na pijaci.

Iskusne domaćice savetuju da kupus prvo isperete mlazom hladne vode.

Važno je i da pre pravljenja smese za sarme potopite na desetak minuta pirinač u vodu.

Idelan odnos mesa i pirinča je 1 prema 2 u korist mesa da smesa ne bude previše tvrda.

Kako puniti sarme

Prilikom motanja sarme, koristite velike listove kupusa. Za jedan list dovoljna je jedna kašika smese.

Sarme ređajte u krug a ne jednu preko druge da se ne bi odmotavale.

U sud dodajte što kvalitetnije suvo meso ili slaninu i onda će ovo zimsko jelo biti savršeno.

 

Ostavite komentar