POGAČA SA KISELIM MLEKOM Pogledajte ovaj recept, kvasac vam nije potreban

Ova pogača sprema se samo sa kiselim mlekom.

Pogaču možete da spremite i bez korišćenja kvasca, po ovom receptu iz Bakine kuhinje.

Potrebno je:

  • 400 g brašna T-400
  • 200 g kiselog mleka
  • 1 prašak za pecivo
  • 100 ml kisele vode
  • 3 kašike ulja
  • malo soli

Priprema:

U vanglu sipati brašno prosejano sa praškom za pecivo. Dodati soli, kiselo mleko, ulje, kiselu vodu i zamesiti mekše testo.

Ostaviti 15-20 minuta da odmori, pa ga rukama malo istanjiti i staviti u podmazan pleh ili obložen pek papirom.

Peći na 200 stepeni C da lepo porumeni oko 40-45 minuta.

Uviti u krpe i prohlađenu rukama pokidati.

 

Ostavite komentar