POSNI RECEPT ZA MEDENO SRCE Spremite malo drugačiju verziju popularnog kolača

Mnogi popularni kolači imaju i svoje posne varijante uz malo izmenjene sastojke.

 

Potrebno je:

  • 200 ml kisele vode
  • šolja brašna od 200 g
  • 1 kašičica cimeta
  • 200 g posne čokolade
  • 1/2 tegle džema od kajsija ili nekog drugog
  • 1 prašak za pecivo
  • 50 ml ulja
  • 100 g seckanih oraha
  • 100 g suvog grožđa

Priprema:

U činiju sipati vodu, dodati ulje, 2-3 kašike džema, pa žicom izjednačiti.

Dodati brašno sa praškom za pecivo, cimet, seckane orahe i suvo grožđe. Sve dobro izjednačiti.

Pleh dobro podmazati uljem i posuti brašnom i izliti pola smese i izravnati.

Peći na 180 stepeni C oko 10 min da se malo zapeče. Zatim 100 gr čokolade omekšati, pa izmešati sa džemom.

Izvaditi kolač, pa ga preliti čokoladom i džemom, pa sipati ostatak testa.

Lepo poravnati i staviti da se peče još 40-50 min.

Pečen kolač preliti glazurom čokolade. Dobro ohladiti, pa seći.

Prijatno!

 

Ostavite komentar