PRAVO VREME ZA LETNJU POSLASTICU Ovo su najlepši recepti za domaći sladoled

Sada su pravi dani za osveženje sladoledom.

 

Recepti za domaći sladoled su jednostavni, umutite smesu, dodate voće i zaledite, a neuporedivo su boljia i jeftiniji  od kupovnog.

Evo 3 recepta za najlepše domaće sladolede:

Prvi recept

Potrebno: Slatka pavlaka 500 ml, 200 crne čokolade, 100 grama malina, 1 grčki jogurt.

Slatka pavlaka se umuti pa se u nju doda rastopljena crna čokolada i 100 g svežih malina kao i jedan grčki jogurt.

Ko voli slađi sladoled može da doda šećer u prahu.

Drugi recept 

Potrebno: 3 banane; 200 grama malina; 3 kašike meda; 1 grčki jogurt.

Sve izmešajte u blenderu, sipajte u činiju i zaledite.

Pre posluživanja pospite sa plazmom u prahu ili kokosovim brašnom ili koštunjavim voćem.

Treći recept

Potrebno: pola litre mleka, 50 g maslaca, 100 g slatke pavlake, 5 žumanjaca, 150 g šećera u prahu, 1 kesica vanil šećera, voće po izboru (ili ono koje vam je pri ruci), instant kafa, kakako ili kapućino.

Razdvojite žumance od belanca pa u žumance dodajte vanil šećer, šećer i maslac kao i malo mleka i slatku pavlaku, pa to sve skuvajte kao puding.

Ostavite da se malo ohladi pa opet mutite mikserom dok se smesa ne stegne. Zatim u polovinu smese dodajte voće po želji i u količini koju želite.

U drugu polovinu udodajte rendanu ili topljenu čokoladu, a možete i instant kafu pa ćete dobiti sladoled sa kafom.

Zaledite i posle uživajte.

 

Ostavite komentar