Ovaj recept stiže iz Baka Jeline kuhinje.
Potrebno je:
- pileće belo mesa
- 4 kašike kisele pavlake ili kajmaka
- 50 g mekšeg sira
- 50 g kačkavalja
- 100 g šampinjona
- 150 g suve slanine
- 150 g šunkarice
- 3 kuvana jaja
- malo suvog začina
- mleveni biber
Priprema:
Meso iseći na tanje šnicle. Posuti ga suvim začinom, mlevenim biberom i ako volite tucanom paprikom. Zatim ga premazati pavlakom ili kajmakom.
Staviti preko šunkaricu, opet premazati, pa staviti tanke listove sira, šampinjone, kuvana jaja i malo kačkavalja. Uviti meso, pa odozgo staviti suvu slaninu ili je uviti oko mesa. U pleh staviti pek papir, pa staviti meso.
Peći na 200 stepeni C oko sat vremena da lepo porumeni i tečnost ispari iz mesa.
Ostaviti da se prohladi, pa iseći i uživati u prelepom ukusu i izgledu.
Odlično jelo za slavlja i svečanosti.
Kakva piletina, parizer je zakon.