RECEPT ZA JELO OD PILETINE Idealno za slave i svečanosti

Piletina na malo dugačiji način.

Ovaj recept stiže iz Baka Jeline kuhinje.

Potrebno je:

  • pileće belo mesa
  • 4 kašike kisele pavlake ili kajmaka
  • 50 g mekšeg sira
  •  50 g kačkavalja
  • 100 g šampinjona
  • 150 g suve slanine
  • 150 g šunkarice
  • 3 kuvana jaja
  • malo suvog začina
  • mleveni biber

Priprema:

Meso iseći na tanje šnicle. Posuti ga suvim začinom, mlevenim biberom i ako volite tucanom paprikom. Zatim ga premazati pavlakom ili kajmakom.

Staviti preko šunkaricu, opet premazati, pa staviti tanke listove sira, šampinjone, kuvana jaja i malo kačkavalja. Uviti meso, pa odozgo staviti suvu slaninu ili je uviti oko mesa. U pleh staviti pek papir, pa staviti meso.

Peći na 200 stepeni C oko sat vremena da lepo porumeni i tečnost ispari iz mesa.

Ostaviti da se prohladi, pa iseći i uživati u prelepom ukusu i izgledu.

Odlično jelo za slavlja i svečanosti.

 

 

1 komentar na vest “RECEPT ZA JELO OD PILETINE Idealno za slave i svečanosti”

Ostavite komentar