RECEPT ZA NAJUKUSNIJE PUNJENE PAPRIKE Tradicionalno jelo koje obožavaju sve generacije

Isprobajte recept za punjene paprike iz Bakine kuhinje.

Iz Bakine kuhinje nam stiže recept za punjene paprike koji će probuditi sva čula.

Punjene paprike – sastojci:

400 gr mlevenog mesa
10 srednjih paprika
1 veća šargarepa
1 srednji praziluk
mali komad suve slanine
1 paradajz
4 kašike opranog pirinča
1 jaje
1 kašika suvog začina
1 kašičica slatke mlevene paprike
mleveni biber
1 puna kašika kajmaka
200 ml kuvanog paradajza
1 kašika brašna
ulje

Punjene paprike – priprema:

Na ulju ispržiti sitno seckan praziluk, seckanu slaninu i narendanu šargarepu. U to ubaciti pola manjeg paradajza iseckanog na kockice, mlevenu papriku, pirinač i mleveni biber. Sve izjednačiti. Skinuti sa vatre, pa u to dodati mleveno meso i jaje i sve izjednačiti.

Paprike oprati, izvaditi seme i puniti paprike, pa zatvoriti sa komadićima paradajza. Redjati u tepsiju i naliti vodom. Kuvati na tihoj vatri.

Pred kraj ubaciti kajmak.

U tiganj sipati malo ulja i dodati brašno, mešati da dobijete krem boju, dodati malo mlevene paprike i 200 ml kuvanog paradajza i 100 ml vode.

Dodati jednu kašičicu šećera.

Kad provri sipati preko paprika i ostaviti da malo još kuvaju na tihoj vatri. Naš ručak je gotov. Kao prilog predlažemo pire od krompira.

Uživajte!

 

 

Ostavite komentar