RECEPT ZA POSNU PICU Samo izmenite nekoliko sastojaka i spremajte je i u danima posta

Pica može da bude i posna, a ovo je recept iz Bakine kuhinje.

 

Potrebno je:

  • 200 ml vode
  • 10 g kvasca
  • 2 kašike ulja
  • malo soli
  • 50 g biljnog kačkavalja
  • 300-350 g brašna

Za nadev:

  • kečap
  • 1 kašika ajvara
  • 1 konzerva tunjevine
  • 1 kesica šampinjona
  • 1 manji paradajz
  • mala paprika
  • malo crnog luka
  • ulje, origano

Priprema:

Zamesiti testo od navedenih sastojaka da bude mekše.

Ostaviti da odmori 20 minuta, pa ga razviti veličine većeg okruglog pleha.

Premazati pleh uljem kao i testo, pa ga prebaciti u pleh. Premazati kečapom i ajvarom.

Posuti rendanim kačkavaljem. Razbacati tunu i šampinjone. Poređati papriku i luk, pa na kraju paradajz.

Posuti ostatak kačkavalja, posuti origanom i peći na 220 stepeni C 20 minuta da lepo porumen.

Seći toplu.

Prijatno!

 

Ostavite komentar