SVI SE ČESTO SREĆEMO S OVIM PROBLEMOM, ALI TU SU SPASONOSNI TRIKOVI Ne morate zvatu skupe majstore, sami otpušite sudoperu

Jednostavan i efikasan trik koji će vam pomoći sa zapušenim cevima.

 

Ako imate problema sa odvodom u kuhinji ili kupatilu, koji se često zapuši ili voda ne otiče dovoljno brzo, ne morate odmah u pomoć da zovete vodoinstalatera niti da kupujete skupe preparate.

Postoje jednostavni i efektni „uradi sam“ trikovi, za koje su vam dovoljne stvari koje gotovo sigurno već imate u kuhinji.

Dakle, pripremite sodu bikarbonu i alkoholno (belo) sirće, pa najpre u odvod stavite nekoliko kašika sode bikarbone, a potom sipajte sirće.

Reakciju ćete momentalno videti, a mnogi tvrde da zaista pomaže.

Ukoliko iz nekog razloga ne želite da isprobate ovaj trik, ili trenutno u kući nemate oba sastojka, možete pokušati i da otpušite odvod pomoću žičanog ofingera.

Staru vešalicu od tanke žice rasformirajte tako da dobijete ravnu žicu, a potom kraj iste savijte tako da napravite malu udicu.

Ugurajte taj kraj u odvod i počnite da „pecate“, kako biste izvukli ostatke hrane ili prljavštinu koja je i uzrok začepljenja, predlažu Novosti.

 

 

Ostavite komentar