TRIK IZ KUHINJE KOJI ZANIMA SVE DOMAĆICE Evo kako da džigerica uvek bude mekana

Ove trikove otkrivaju profesionalni kuvari i vrlo su efikasni, jelo će biti mnogo ukusnije.

Kuvari se uvek trude da omekšaju džigericu, kako bi bila sočnija i ukusnija.

Čak i ako nemate uobičajene sastojke u koje se potapa, najnoviji trik uz namirnicu koju imate u kući će vam pomoći.

Uobičajeni načini da se džigerica omekša i samim time bude ukusnija za jelo naširoko su poznati i koriste ih svi kuvari.

Uobičajeno je da se džigerica posipa sodom bikarbonom, potapa u mleko, kao i u sirće.

Možete da izaberete bilo koji od ovih načina, ali postoje i neki trikovi za koje možda niste znali.

Naime, još jedan način da džigerica bude mekana i sočna jeste ako je ostavite da se marinira u kiseloj vodi.

Treba imati na umu to da li će džigerica ispasti mekana zavisi u velikoj meri i od načina odmrzavanja.

Stvar je u tome da treba polako da se odmrzava, na donjoj polici frižidera.

Potrebno je i da je isečete na velike komade. Ako je isečete na suviše sitne komadiće, pustiće sav sok i samim tim će biti tvrda.

Takođe, prilikom prženja, džigerica se mora često okretati ili mešati a važno je i da je ne pržite na jakoj vatri.

Ostavite komentar