U mnogim domaćinstvima medenjaci su neizostavan deo slatke trpeze.
U nastavku vam donosimo recept za ovu poslasticu.
Sastojci za testo:
- 150 ml meda
- 100 gr šećera
- 1 kašičica cimeta
- 1 kašičica sode bikarbone
- 130 gr margarina
- 1 jaje
- 400 gr brašna
Priprema:
Staviti u šerpicu da provri med, šećer i cimet. Dodati sodu i kada zapeni dodati maslac i mešati dok se ne otopi. Zatim smesu prebaciti u neku veću činiju i dodati jedno jaje, to dobro umešati i na kraju dodati brašno.
Razvući testo po površini, a pre toga staviti brašno kako se testo ne bi lepilo. Kalupima vaditi oblike. Peći na 180 stepeni 8-10 minuta.
Sastojci za glazuru:
1 belance
250 gr šećera u prahu
iscediti malo limuna
Priprema:
Umutiti malo belance, pa dodati prosejan šećer i na kraju limunov sok. Ako želite da bude u boji, podelite smesu, pa dodajte boju u prahu po želji.