VREME JE ZA PRAZNIČNE RECEPTE Umesite novogodišnje medenjake, prave se i lako i brzo

Novogodišnji medenjaci su mnogima omiljena poslastica tokom praznika, a u nastavku vam donosimo brz i jednostavan recept.

 

U mnogim domaćinstvima medenjaci su neizostavan deo slatke trpeze.

U nastavku vam donosimo recept za ovu poslasticu.

Sastojci za testo:

  • 150 ml meda
  • 100 gr šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 130 gr margarina
  • 1 jaje
  • 400 gr brašna

Priprema: 

Staviti u šerpicu da provri med, šećer i cimet. Dodati sodu i kada zapeni dodati maslac i mešati dok se ne otopi. Zatim smesu prebaciti u neku veću činiju i dodati jedno jaje, to dobro umešati i na kraju dodati brašno.

Razvući testo po površini, a pre toga staviti brašno kako se testo ne bi lepilo. Kalupima vaditi oblike. Peći na 180 stepeni 8-10 minuta.

 

Sastojci za glazuru:

1 belance

250 gr šećera u prahu

iscediti malo limuna

 

Priprema: 

Umutiti malo belance, pa dodati prosejan šećer i na kraju limunov sok. Ako želite da bude u boji, podelite smesu, pa dodajte boju u prahu po želji.

 

Ostavite komentar