Norveški uštipci se prave neverovatno lako, pa ne morate da provodite sate u kuhinji, već ćete začas imati na trpezi omiljeni doručak.
Mogu da se kombinuju sa brojnim slanim namirnicama poput pečenice, sira, ajvara…
S druge strane, mnogi ih vole i u slatkoj varijanti, te ih jedu uz džem ili čokoladni krem.
Sastojci:
25o gr brašna
6 dl mleka
pola kašičice soli
3 jaja
6 kašika putera
Priprema:
U brašno dodajte so, zatim pola količine mleka i mutite dok ne postane glatko.
Sa druge strane, sjedinite ostatak mleka, jaja i 3 kašike margarina, pa sipajte u prethodno dobijenu smesu.
Izmešajte brasno sa solju, dodajte pola mleka, mutiti dok ne bude glatko.
Dodati ostatak mleka koji smo izmesali sa jajima i margarinom.
Ostaviti testo da odmara pola sata.
Uštipke pržite u ostatku putera, a možete praviti i velike i male.
Od ove količine testa dobije se oko dvadesetak uštipaka.
Smesu možete i zamrznuti na 7 dana.