AKO VAM JE MAČKA KUĆNI LJUBIMAC Zašto mačke obožavaju da spavaju kod vlasnika

To im je omiljeno.

Ukoliko imate mačku, sigurno vam je poznat trenutak kada odete na spavanje: mačka vam se privija uz grudi i prede dok ne zaspi…

Da li ste se ikada zapitali zašto one to rade?

Bezbednost

Kao stvar instinkta, životinje žele da se osećaju bezbedno od bilo kog napada predatora, čak i ako mislite da ste im obezbedili svu udobnost u svom domu. U svakom slučaju, vašoj mački treba bezbedno mesto gde zna da može mirno spavati.

Udobnost i toplina

Mačke vole da spavaju na toplim mestima, a kako noću nema sunca, nema boljeg mesta za spavanje od tela vlasnika. Osim toga, one mogu da spavaju 16 sati dnevno i vole udobnost i spavanje na stomaku.

Zaštita

Mačke imaju posebnu energetsku vezu; tako da ćete bolje razumeti ovo poređenje. Psi su naši zaštitnici i čuvari u fizičkom svetu, ali su mačke u energetskom svetu. Mačke poseduju energiju koju mi ne vidimo i zaštitiće nas od loše i prisilne energije, čineći dobro.

Način da se pokaže ljubav

Konačno, mačke su jedna od stvorenja koja imaju mnogo ljubavi da daju, ali ponekad je ne pokazuju i mogu biti malo neprijateljski nastrojene za razliku od drugih kućnih ljubimaca.

Zamislite da provodite ceo dan kod kuće sami, spavajući, a kada stignete, ono što najviše žele je da budu na vama i da pokažu radost što ste kod kuće.

To je vreme kada mački treba dati pažnju koja joj je potrebna, jer, iako su mačke nezavisnije od drugih životinja, potrebna im je dnevna doza ljubavi.

Ostavite komentar