NAJVIŠE KUPUJU AUTOMOBILE U OVIM GRADOVIMA Evo i gde je interesovanje najmanje

U kojim gradovima se najviše kupuju automobili?

U 2022. godini prodato je 22.785 novih vozila, dok je prvi put registrovano tačno 132.505 polovnjaka iz uvoza.

U kojim gradovima su se kupovali polovnjaci i vozila iz salona, a gde je interesovanje malo? Evo šta kažu podaci dobijeni analizom sajta Polovni automobili u saradnji sa Cube Team-om.

Očekivano, najviše automobila kupovalo se u Beogradu i razlika je ogromna u odnosu na ostale gradove.

Konkretno, više od 70% novih automobila završio je u glavnom gradu, tačnije 15.920 vozila. Ovako je to po opštinama:

Najviše ih je kupljeno u Novom Beogradu, gde je odavno već smešten dobar deo biznis zajednice. Sledi opština Palilula u kojoj je kupljeno duplo više novih automobila (3.219) u odnosu recimo na Novi Sad (1.482). Daleko ispod je Niš sa 398, a preko 300 prodatih vozila u prošloj godini imali su još samo Šabac i Subotica.

Imamo i tri opštine u kojoj se prošle godine kupio samo po jedan nov automobil, a to su Varvarin, Crna Trava i Ljig. U Opovu, Trgovištu, Dimitrovgradu, Bujanovcu, Žitorađi… kupljena su po dva nova automobila.

I kad je reč o polovnjacima iz uvoza ubedljivo najviše ih je najviše završilo u Beogradu, preko 32.000. Ako bismo gledali po opštinama, prvi je Novi Beograd, a zatim opštine Zemun, Palilula, Zvezdara i Čukarica.

Posle Beograda, najviše polovnjaka završilo je u Novom Sadu – 8.420. Sledi Niš sa 4.438, a blizu je Kragujevac sa 4.214 kupljenih polovnjaka iz uvoza. Slede Šabac, Pančevo, Subotica, Novi Pazar, Kruševac, Kraljevo, Loznica i Čačak… svi sa preko 2.000 prvi put registrovanih polovnjaka iz uvoza.

Najmanje su polovnjaka kupovali naši ljudi na Kosovu, što je i razumljivo kada se uzme u obzir problematika oko registarskih tablica.

Interesovanje za kupovinu nije bilo bolje ni u opštinama Dimitrovgrad, Medveđa, Gadžin Han…

 

1 komentar na vest “NAJVIŠE KUPUJU AUTOMOBILE U OVIM GRADOVIMA Evo i gde je interesovanje najmanje”

Ostavite komentar