OD PONEDELJKA PODELA PAKETA PENZIONERIMA Objavljene konačne rang liste, pomoć dobija znatno više najstarijih nego lane

Ove godine pakete će dobiti oko 55.000 korisnika, što je oko 15.000 više u odnosu na prethodnu godinu.

Na oglasnim tablama udruženja i odbora korisnika penzija i filijala Fonda PIO, zaključno sa današnjim danom, objavljene su konačne rang-liste za dodelu paketa solidarne pomoći najugroženijim korisnicima penzija, za šta sredstva obezbeđuje Fond PIO.

Već od ponedeljka, 20. maja, otpočeće sukcesivna podela paketa onima koji su ostvarili pravo na solidarnu pomoć, a udruženja će na lokalnom nivou obavestiti penzionere o dinamici podele.

Ove godine pakete će dobiti oko 55.000 korisnika, što je oko 15.000 više u odnosu na prethodnu godinu.

Osnovni kriterijum za dodelu paketa za ovu godinu je visina penzije do 24.987,67 dinara, a prilikom utvrđivanja rang-liste za dodelu solidarne pomoći, prednost su imali samohrani korisnici ili korisnici u višečlanom domaćinstvu kome je jedini izvor prihoda penzija (koja ne prelazi najniži iznos penzije), a prioritet su imali i korisnici penzija stariji po godinama života.

Izmenama Pravilnika o društvenom standardu korisnika penzija iz marta ove godine predviđeno je da se solidarna pomoć dodeljuje korisnicima penzija u vidu jednoobraznih, standardizovanih paketa.

Za ovaj vid društvenog standarda Fond PIO je ove godine izdvojio sredstva u visini od 111 miliona dinara, dok je prošle godine za ove namene utrošen 51 milion dinara.

 

Ostavite komentar