STIŽE DODATAK OD 50 EVRA Dobiće ga penzioneri čija penzija ne prelazi 500 evra

Isplata sledi za ovaj praznik.

Karlovački penzioneri su prošle godine prvi put pred Božić dobili dodatnih 50 evra.

Već je poznato da će ove godine za Božić u istom iznosu dobiti dodatak svi oni čija penzija ne prelazi 500 evra.

Prošle godine je taj cenzus bio niži za 30 evra, ali su u međuvremenu rasle i penzije. Ranije su ove dodatke dobijali samo korisnici socijalnih gradskih dotacija, a sada je krug korisnika proširen i na sve starije osobe sa nižim primanjima.

Ovo je potvrdila načelnica Upravnog odeljenja za društvene delatnosti Draženka Sila-Ljubenko.

Naime, odbornik Hrvatske stranke penzionera Frane Kaleb pitao ju je o isplati božićnica tokom aktuelnog sata 38. sednice Gradskog veća Karlovca.

Čelnik je napomenuo i da je 1. jula došlo do usaglašavanja penzija i da će se u saradnji sa Hrvatskim zavodom za mirovinsko osiguranje ažurirati podaci o primanjima penzionera kako bi se utvrdilo ko ima pravo na božićni dodatak.

Podsetimo, prošle godine, povodom Božića, karlovački penzioneri sa primanjima do 470 evra dobili su 50 evra doplate.

U to vreme još nije bilo reči o zvaničnim božićnim čestitkama. Božićne čestitke u vrednosti od 45 evra dobili su korisnici gradske socijalne pomoći, među kojima su i penzioneri

Prošle godine im je isplaćena i jedna i druga odšteta. To je bilo prvi put da su karlovački penzioneri dobili novčanu pomoć za praznike, koja prethodnih godina nije isplaćivana.

Svake godine na spisku je sve više gradova i opština koji isplaćuju novčanu pomoć penzionerima, bar za Uskrs i Božić, objavio je Kaportal.net.hr.

Ostavite komentar