SUTRA KONAČNE RANG LISTE ZA PAKETE SOLIDARNOSTI Stiglo važno saopštenje, penzioneri obratite pažnju na ovaj datum

Prijava je završena, prigovori takođe do 10. maja, a sutra, 17. maja, krajnji je rok za konačne rang liste.

Prijava penzionera za dodelu paketa solidarne pomoći preko Saveza penzionera Srbije (SAPENS) i Udruženja penzionera Srbije (UPS) „Nezavisnost”, koji su preko svojih opštinskih udruženja i odbora korisnika penzija objavili javni poziv za prijavu penzionera za ovaj vid društvenog standarda, za koji sredstva obezbeđuje Fond PIO, trajala je od 10. do 29. aprila.

Preliminarne rang-liste su 30. aprila objavljene na oglasnim tablama udruženja i odbora korisnika penzija i filijala Fonda.

Korisnici penzija imali su pravo prigovora na rang-listu u roku od osam dana od dana objavljivanja na oglasnoj tabli, do 10 maj. Za odlučivanje po prigovorima na rang-listu, SAPENS sa dva člana i UPS „Nezavisnost” sa jednim članom formiraju drugostepenu komisiju, koje najkasnije sutra, 17. maja, moraju objaviti konačne rang liste.

Već 20. maja, u ponedeljak, kreće se sa isporukom paketa, kažu u Savezu penzionera Srbije. 

Osnovni kriterijum za pakete solidarne pomoći bio je visina penzije do 24.987,67 dinara, a prilikom utvrđivanja rang-liste prednost imaju samohrani korisnici ili korisnici u višečlanom domaćinstvu kome je jedini izvor prihoda penzija (koja ne prelazi najniži iznos penzije), a prioritet imaju i korisnici penzija koji su stariji.

Paketi su jednoobrazni, teže oko 10 kilograma, i sadrže osnovne prehrambene i higijenske artikle.

Ostavite komentar