DALJA POMOĆ ONIMA S NAJNIŽIM PRIMANJIMA Brnabić: Vlada radi na tome, pojeftinjenje namirnica nije sve

Brnabić: Radimo i dalje da pomognemo onima sa najnižim primanjima.

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić kazala je da se i pored 20 odabranih životnih namirnica i proizvoda koji će od sutra u svim prehrambenim lancima biti po znatno jeftinijoj, ograničenoj ceni, razmišlja na koje još načine može da se pomogne građanima sa najnižim primanjima.

Premijerka je za RTS rekla da će u narednom periodu razgovarati sa ministrom unutrašnje i spoljne trrgovine Tomislavom Momirovićem i predstavnicima Privredne komore Srbije na tu temu, ali da Vlada Srbije ne može mnogo da se meša u takve odluke.

“Razgovaraćemo da vidimo šta možemo dodatno da učinimo, iako nije dobro da se vi kao Vlada mešate u to. Neki proizvodi su već u prošlosti bili ograničeni sa cenom. Možemo da razmotrimo marže i druge stvari, ali Vlada tu ne može preterano da se meša”, rekla je premijerka.

Brnabić je istakla da je važno da inflacija dolazi pod kontrolu i da sada iznosi 11,5 odsto, a posebno je pozdravila Odluku Narodne banke Srbije o ograničenju kamatne stope kod stambenih kredita sa promenljivom kamatom koje koriste građani.

“Velika zahvalnost NBS za donešenu meru. Mislim da je to jako dobro za sve građane i da će uticati na bolju kupovnu moć. Mi idemo ka tome da se inflacija u potpunosti stavi pod kontrolu. Bez obzira i na to mi imamo realan rast plata i penzija, i one u ovom trenutku rastu brže od inflacije, svako ko kaže da inflacija pojede sva ta povećanja ne govori istinu”, rekla je Brnabić.

 

Ostavite komentar