ČEKALI U HITNOJ POMOĆI 12 SATI Zdravstvo u Velikoj Britaniji u kolapsu, pacijenti satima leže u teškim bolovima

Engleska: Više od 1,5 miliona ljudi čekalo po 12 sati u hitnoj pomoći u 2023.

Više od 1,5 miliona pacijenata u Engleskoj moralo je da čeka 12 ili više sati u hitnoj pomoći, pokazuju podaci koje su objavili britanski poslanici, kako bi pokazali „posledice vladinog zanemarivanja Državnog zdravstvenog sistema (NHS).

Prošlog meseca, 177.805 pacijenata suočavalo se sa kašnjenjima od 12 ili više časova u čekaonicama bolnica za hitne prijeme, odnosno, 5.735 dnevno, preneo je Gardijan.

To znači da jedan od 10 pacijenata dolazi na red u hitnoj službi 12 časova nakon što je primljen, transportovan u bolnicu ili otpušten.

U periodu između februara 2023. godine i januara 2024. godine, 1,54 miliona pacijenata prošlo je kroz dugačka čekanja, pokazali su podacli liberalnih demokrata.

„Svaki dan, hiljade pacijenata je ostavljeno da čekaju u bolovima i prenatrpanim čekaonicama hitne pomoći, gde provode po 12 časova ili više, kako bi primili pomoć koja im je potrebna. Ova strašna kašnjenja ostavljaju utisak da vlada zanemaruje NHS“, kazala je portparolka liberalnih demokrata Dejzi Kuper.

 

Ostavite komentar