IZNENADIĆETE SE Uzmite kašiku meda pred spavanje i evo šta će se desiti u vašem organizmu

Med je veoma zdrav za jelo i svi smo to učili od malih nogu, ali da li znate šta se dešava sa našim telom kada jedemo med pre spavanja?

Med ima antibakterijski efekat koji jača imunitet, čineći vas jačim u borbi protiv infekcija izazvanih bakterijama, gljivicama i brojnim virusima.

Med je veoma zdrav za jelo i svi smo to učili od malih nogu, ali da li znate šta se dešava sa našim telom kada jedemo med pre spavanja?

Ponekad se probudimo usred noći jer je našem mozgu potreban glikogen i on podstiče nadbubrežne žlezde da ispuštaju adrenalin i kortizol iz tela.

Na sreću, med sadrži glikogen, pa će kašičica meda pre spavanja pomoći da se obezbedi dobar san.

Visok krvni pritisak je jedan od faktora koji doprinose nastanku srčanih oboljenja.

Med sadrži antioksidans za koji je dokazano da snižava krvni pritisak, pa je kašika meda pre spavanja jednostavan način da krvni pritisak bude pod kontrolom.

Trigliceridi su vrsta masti prisutne u krvi.

Visok nivo triglicerida povećava rizik od dijabetesa i srčanih oboljenja. Med se povezuje sa snižavanjem triglicerida u organizmu – pretvara ih u saveznike koji čiste krv od nepotrebnih masti.

Med ima antibakterijski efekat koji jača imunitet, čineći vas jačim u borbi protiv infekcija uzrokovanih bakterijama, gljivicama i brojnim virusima.

Ubrzava metabolizam stvarajući termogeni efekat. To znači da poboljšava cirkulaciju što podiže telesnu temperaturu, pomažući vam da sagorevate masti bez napora, piše Espreso.

Ostavite komentar