BEZ LEDA U ZAMRZIVAČU, NEĆETE MORATI DA GA OTAPATE NIKADA VIŠE Samo stavite stavite ovu namirnicu unutra i zaboravite na stvaranje naslaga

Otapanje zamrzivača svima predstavlja neprijatan i dugotrajan posao.

 

Naslage leda nastaju usled viška tečnosti i vlage u frižiderima i zamrzivačima.

Ali, mali kućni trikovi će vam pomoći da se rešite i ovog problema.

Pre svega, treba da se uverite da su namirnice i hrana u kesama dobro zatvoreni i upakovani i pravilno uskladišteni u zamrzivaču.

Osim činjenice da novi uređaji na tržištu danas dolaze sa ‘no frost’ tehnologijom, mnogi se i dalje bore sa ovim problemom.

A da biste sprečili stvaranje leda na zidovima frižidera, prvo ga očistite, odnosno odmrznite i frižider i zamrzivač.

Nakon što ste potpuno očistili uređaj, osušite sve zidove i lagano ih premažite uljem.

Ulje bi trebalo da otežava formiranje novog leda.

Led najčešće nastaje zbog viška vlage u frižideru i zamrzivaču, tako da uvek treba voditi računa o svim kesama sa hranom koje držite unutra.

Vodite računa da sve posude i kese sa hranom budu zatvorene kako bi iz njih izlazilo što manje vode, prenosi DomInVrt.

Ostavite komentar