DODAJTE OVAJ SASTOJAK U SUPU ILI ČORBU I BIĆE FANTASTIČNA Ne bi vam pao na pamet a profesionalni kuvari ga stalno upotrebljavaju

Supe i čorbe mogu biti mnogo ukusnije uz ove trikove.

Bilo da ste ljubitelj jela „na kašiku“ ili ne, u mnogim porodicama ručak je nezamisliv bez dobre supe ili čorbe, a ovi genijalni trikovi doprineće njihovom boljem ukusu.

I koliko god jednostavno delovala priprema lepe i ukusne supe koja nam je zdravo i toplo okrepljenje posebno zimi, često nam kod kuće ne ispadne tako dobro kao kada je jedemo u restoranu ili kao što kuva naša mama ili baka.

Za poboljšanje ukusa postoje tri trika koja koriste profesionalni kuvari, a verovatno vam nikada ne bi palo na pamet da baš taj „tajni“ sastojak dodate u supu.

Iskoristite ostatke

Po principu ništa se ne baca, ostaci drugih jela mogu biti odličan tajni sastojak koji pravi razliku.

Možda vama deluje nespojivo, međutim, neke kombinacije su prava eksplozija ukusa.

Tako se na primer u neke čorbe ili supe može dodati masnoća od slanine, koja daje onaj dimljeni bogati ukus.

Sačuvajte kosti

Trebalo bi da sačuvate koske i hrskavicu. A zatim ih kuvate dugo i na tihoj vatri.

Mnogi kuvari preporučuju da se kosti i ostaci mesa prvo malo ispeku u rerni kako bi došlo do reakcije koja će pojačati i promeniti ukus.

Ovo je zapravo jedan od najvažnijih koraka koji supu ili čorbu čine posebnim, dajući im jedinstven ukus, ali i vitamine, ističe Krstarica.

Dodavanje kiseline

Kašika sirćeta totalno će promeniti ukus vaše čorbe. Ipak, mnogi kuvari vole da koriste sok od citrusa, pastu od paradajza ili čak vino ili pivo.

Tako se ukus pojačava, a kiselina koju želite treba da se doda pred kraj kuvanja ili neposredno pre posluživanja.

Još jedan koristan trik je rendanje korice pomorandže, jer će ona istaći slatkoću povrća i suzbiti masan ukus mesa.

Ostavite komentar