DOK NE DOĐU MRSNI DANI Recept za čuvenu rusku salatu u posnoj verziji

Toliko je ukusna da ćete je praviti i kada prođe post.

 

Ova salata ide uz svu hranu, pa možete da budete sigurni da nećete da pogrešite.

Ruska salata je pre svega zamišljena kao mrsno jelo u kome se nalaze i mlečni proizvodi, ali postoji i njena posna varijanta.

Recept je vrlo jednostavan i uz male izmene možete da napravite posnu rusku salatu.

Umesto salame dodaje se tunjevina.

Ali, ako želite verziju koja je najpribližnija mrsnoj, pravi izbor za vas su šampinjoni (iseckani na kockice i prethodno prodinstani) – da niko i ne primeti da je reč o posnoj varijanti i da u njoj nema mesa.

 

Potrebni sastojci:

450 g povrća za rusku salatu
1-2 konzerve tunjevine u komadima ili 200 g šampinjona
300 g majoneza (posnog)
3-4 kisela krastavčića
malo bibera
malo soli

 

Priprema:

Prvi korak je kuvanje povrća. Potom kada skuvate povrće izručite ga u činiju gde ćete mešati ostale sastojke. Ukoliko pravite rusku salatu sa tunjevinom, ocedite tunjevinu od ulja i stavite je u činiju. Kisele krastavčiće iseckajte na kockice i dodajte ih smesi. Posolite i pobiberite prema ukusu. Na kraju dodajte posni majonez i mešajte dok se smesa ne sjedini. Za kraj, salatu odložite u frižider i sačekajte da se ohladi.

Ukoliko se ipak odlučite za šampinjone umesto tunjevine, samo ih izdinstajte i jednostavno ubacite u smesu.

 

 

Ostavite komentar