Iz Bakine kuhinje nam stiže recept za idealan slatkiš.
Kolač – sastojci:
250 ml mleka
2 jaja
500 gr brašna
korica limuna
10 gr kvasca
1 kašičica šećera
1 krem dvobojni
1.2 kašike kakaa
malo ulja
Kolač – priprema:
U malo mleka izmrviti kvasac i šećer i izmešati da naraste.
U vanglicu žicom izmutiti dva belanca i žumance, drugo žumance ostaviti za premazivanje.
Sipati nadošli kvasac i ostatak mleka, koricu limuna, malo ulja i brašno. Zamesiti glatko testo, pa ostaviti da naraste.
Podeliti na dva dela, u jedan dodati kakao i izmesiti, oblikovati lopte.
Razviti svetlo testo u pravougaonik i premazati svetlim kremom.
Razviti tanmi deo i prebaciti na čokoladni deo preko.
Donju polovinu do pola iseći na trake prst širine pa plesti po dve u pletenicu.
U gornji deo premazati kremom tamnim saviti sa strane malo i uviti u rolat da nam pletenice budu preko rolata.
Ostaviti pokriveno folijom da odmori, premazati žumancetom i peći na 200 stepeni C 45-50 minuta.
Ohladiti i seći.
Kolač fantastičnog mirisa i ukusa.