KAKO DA VAM PECIVO OSTANE SVEŽE DANIMA Samo stavite u testo dva sastojka koja već imate u kuhinji

Pecivo, na primer kiflice koje se najčešće mese, ostaće dugo sveži uz ovaj sastav testa.

 

Kiflice se mogu praviti na mnogo načina, a obično su najbolje one u koje se ubacuje kvasac i čeka da testo nadođe, ali s ovim receptom to nije slučaj.

Ovo pecivo biće vrlo mekano i ukusno zahvaljujući margarinu i pavlaci.

Kiflice se mogu filovati po želji, slatkim ili slanim nadevom. Možete ih i premazati umućenim belancetom i posuti susamom.

 

Sastojci:

400 grama prosejanog brašna
250 grama margarina (omekšalog, na sobnoj temperaturi)
200 grama kisele pavlake (malo više od jedne čaše)

 

Priprema:

Pomešajte margarin i kiselu pavlaku, pa dodajte i brašno i sve mesite dok ne dobijete mekano testo.
Zatim ga oblikujte u loptu i ostavite da odstoji pokriveno prozirnom folijom u frižideru najmanje sat vremena, a idealno je dva sata.
Potom prebacite na pobrašnjenu površinu, pa presecite loptu od testa napola i jednu polovinu lopte razvucite oklagijom u krug.

Nakon toga secite nožem na trouglove, stavite nadev po želji, pa rolajte u kiflice.

Ovakve kiflice su mekane, vazdušaste i vrlo ukusne, a uz njih odlično idu i slatki nadevi poput čokoladnog krema ili džema i slani filovi od spanaća, sira, kulena…

 

Ostavite komentar