NAJBOLJI RECEPT ZA PASULJ PREBRANAC Jelo koje će oduševiti ukućane na Badnji dan

Prebranac napravljen prema tradicionalnoj recepturi.

 

Iz Bakine kuhinje stiže recept za pasulj prebranac pripremljen prema staroj i proverenoj recepturi.

Prebranac – sastojci:

400 gr pasulja
suvi začin
aleva paprika
mleveni biber
tucana paprika
lovorov list
1 glavica belog luka
ulje
2 glavice crnog luka
1 zelena paprika ljuta
začin, biber

Pasulj prebranac – priprema:

Pasulj oprati i sipati vodu malo da provri, pa opet isprati. Sipati vodu, dodati lovorov list, nekoliko zrna bibera i jednu zelenu papriku.

Dodati i dve kašike ulja.

Kad pasulj bude pri kraju kuvanja isključiti, iseći na rezance luk, sipati ulje i pržiti.

Kad se uprži dodati mlevenu papriku slatku i tucanu ljutu, dimljenu, mleveni biber, suvi začin i sve izjednačiti.

U vatrostalnu posudu ili pekač zemljani na dno sipati gust pasulj red, pa začinjen luk.

Ponovo pasulj, pa luk, pa odozgo pasulj. Prodrmati da malo začin ispliva, pa zapeći u rerni na 22 stepena C oko 30-40 minuta.

 

Ostavite komentar