KUPITE JEDAN KVADRAT DOBIJETE CEO STAN Prvi put u Srbiji novi model ulaganja

Investirajte sa malo novca – uložite u kvadrat zgrade.

Da li ste znali da možete investirati i u izgradnju samo jednog kvadrata neke nove zgrade i na taj način zaraditi ili doći do nekretnine?

Novi model ulaganja biće predstavljen danas u Narodnoj banci Srbije.

Na pitanje kako ovaj model investiranja funkcioniše, Dušan Uzelac je za TV Prva kazao da je to na našem tržištu jedna opcija za investiranje u nekretnine za šta nije potreban veliki iznos, odnosno da se kupi cela nekretnina.

„Ovim modelom je osmišljeno da vi ustvari finansirate proizvodnju jednog kvadrata. Taj kvadrat je naša odgovornost da mi to sprovedemo i napravimo celu zgradu. Znači, zamislite dve hiljade ljudi koji se skupe i finansiraju proizvodnju po jednog kvadrata – dakle to je zgrada od dve hiljade kvadrata. Zgrada se proda u formi stanova i profit delimo pola-pola. To je ceo biznis model“, objasnio je Uzelac.

Investiranje na ovaj način pruža mogućnost da se uđe u investiranje građevinskog sektora, a da to ne mora da bude sa iznosima koji su preveliki.

„Ovaj model je pogodan i za one koji žele da kupe stan zato što je ovim modelom moguće da vi unapred finansirate proizvodnju vašeg stana gde krećete upravo od ove računice proizvodne cene stana.

I na nju se opet ovaj model pola-pola dodaje. Vi tehnički dobijate stan koji je niži od tržišne vrednosti aktuelne na tržištu nekretnina“, rekao je.

„Ceo ovaj model je potkovan sa svim pravnim aspektima i sve je predviđeno. Garancija projekta je upravo to da ako mi proizvedemo kvadrat za 1.500 evra – to je pretpostavka da cena nekretnina padne na 1.500 evra – je u stvari moment kada će to biti na nuli. Sve preko te cene, preko proizvodne cene, donosi profit u ovom projektu“, objasnio je Uzelac.

Ostavite komentar