Da bi vam kiseli kupus potrajao do leta, trebalo bi da obratite pažnju na nekoliko stvari.
Posle nekog vremena od stavljanja kupusa možete primetiti kako kiseli kupus počinje da se kvari, iako ga je ostalo još mnogo u buretu.
Međutim, ako budete pratili ove korake, neće biti potrebno da ga bacate.
Ako primetite povećano penušanje zakiseljene vode, potrebno je da u bure dodate 5 do 19 grama vinobrana.
Postoji i drugi način kako možete spasiti kupus koji je takođe proveren.
Potrebno je, naime, nasuti 4% soli u neku kantu, na primer u 10 litara 400 grama soli, pa nalivati tako dok se ne naspe za šaku iznad nego što je potrebno da kupus stane.
Zatim prebaciti kupus iz prethodnog bureta, pritisnuti da ne plivaju glavice. Kupus ređati kako raste. Nema pretakanja, jer nema potrebe da se pretače na taj salinitet. Zatim so u kanti dobro razmutiti.
Kad to sve uradite, važno je da se bure sa kupusom prebaci u podrum u koji ne dopire dnevna svetlost. Samo tako ćete kiseli kupus sačuvati do leta.