Potrebno je:
1 kg kiselog kupusa
2 veća krompira
1 praziluk
1 -2 veće crvene sveže paprike
1 glavica belog luka
livorov list po želji
biber, ulje
crvena mlevena paprika
Priprema:
Praziluk iseći na krupnije rezance kao i papriku i sve to propržiti na ulju.
Kupus iseći na tanke rezance, pa kad se luk proprži ubaciti kupus.
Sve lepo dinstati bez dodatka vode na tihoj vatri.
Krompir skuvati.
Kad se kupus izdinstao, treba oko 30 min, dodati alevu papriku crvenu mlevenu, biber, može malo i ljute tucane i sve izmešati.
Propržiti kupus uz malo vode oko 30 minuta i istresti sve u podmazanu tepsiju.
Krompir iseći na kolutove pouljiti, dodati malo crvene paprike i belog luka u granulama, pa uglaviti između kupusa nakoso.
Staviti u rernu još 20-30 min da se zapeče.
Uz kupus ide posna čorbica!