Postoje osobe koje su alergične na gluten, pa moraju da vode računa o ishrani.
Danas postoje različiti recepti za pripremu hrane bez glutena, a i u restoranima možete da naiđete na veliki izbor takvih jela.
Predlažemo vam da isprobate najlakši recept za hleb bez glutena za koji vam je potrebno svega šest minuta, a koji će vam se sigurno dopasti.
Ako vam je potrebna veća količina, slobodno udvostručite količinu sastojaka, a ova je dovoljna za doručak za jednu osobu, predlaže Stvar ukusa.
Na hleb bez glutena možete da mažete slatke ili slane namaze.
Sastojci:
50 g brašna od pirinča
50 ml kefira
1 jaje
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli
Priprema:
U dubljoj šolji pomešajte kefir i jaje, pa lepo umutute.
Dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo, kao i prstohvat soli.
Sve lepo sjedinite i pecite u mikrotalasnoj rerni na 900 W oko 3 minuta. Izvadite hleb i isecite na kriške.