UMESITE I ISPECITE HLEB ZA PET MINUTA Za brzi doručak, kad ustanovite da ga nema u kući

Bez glutena, idealan i za doručak i za večeru.

Postoje osobe koje su alergične na gluten, pa moraju da vode računa o ishrani.

Danas postoje različiti recepti za pripremu hrane bez glutena, a i u restoranima možete da naiđete na veliki izbor takvih jela.

Predlažemo vam da isprobate najlakši recept za hleb bez glutena za koji vam je potrebno svega šest minuta, a koji će vam se sigurno dopasti.

Ako vam je potrebna veća količina, slobodno udvostručite količinu sastojaka, a ova je dovoljna za doručak za jednu osobu, predlaže Stvar ukusa.

Na hleb bez glutena možete da mažete slatke ili slane namaze.

Sastojci: 

50 g brašna od pirinča

50 ml kefira
1 jaje
1 kašičica praška za pecivo
prstohvat soli

Priprema: 

U dubljoj šolji pomešajte kefir i jaje, pa lepo umutute.

Dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo, kao i prstohvat soli.

Sve lepo sjedinite i pecite u mikrotalasnoj rerni na 900 W oko 3 minuta. Izvadite hleb i isecite na kriške.

 

Ostavite komentar