PORASLO UČEŠĆE PROSEČNE PENZIJE U PLATI Fond PIO objavio najnovije podatke evo koliko sada iznosi

Učešće prosečne penzije u plati skočilo je na 48,6 odsto.

 

Učešće prosečne penzije u prosečnoj neto plati u Srbiji je tokom prošle godine palo sa 45,7 odsto u januaru na 44,3 odsto u novembru.

Početkom ove godine, međutim, zahvaljujući januarskoj povišici penzija od 14,8 odsto, učešće je u januaru poraslo na 47,7 odsto, a u februaru na 48,6 odsto, pokazuju podaci Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje

Prema kategorijama, učešće prosečnih primanja penzionera iz kategorije zaposlenih je sa lanjskih januarskih 48,5 odsto u novembru palo na 47,0 odsto, samostalaca sa 43,2 na 41,6 odsto, a najlošije su stajali poljoprivredni penzioneri čije prosečne penzije su u januaru 2023. iznosile 19,7 odsto prosečne neto plate da bi u novembru pale na 19,1 odsto.

Situacija je prvih meseci ove godine bolja, posle pomenutog povećanja.

Ali, i dalje samo prosečna primanja penzionera iz kategorije zaposlenih premašuju polovinu proseka radničkih primanja i to učešće je u januaru iznosilo 50,6 odsto a u februaru 51,5 odsto.

1 komentar na vest “PORASLO UČEŠĆE PROSEČNE PENZIJE U PLATI Fond PIO objavio najnovije podatke evo koliko sada iznosi”

  1. Da ima dovoljno lekara u domovima zdravlja, da ovi što rade obavljaju posao kako treba ne bi trebali preventivni pregledi.Ne možeš zakazati kod dr .opšte prakse ,a o specijalističkim pregledima da ne pričam.Zbog čekanja i maltretiranja ljudi ne idu na redovne preglede.

    Odgovori

Ostavite komentar