ZA HLADNE DANE Probajte italijansku toplu čokoladu, pravi se za desetak minuta

Gusto, kremasto i toplo piće koje prija u zimskim danima.

 

Isprobajte preukusnu toplu čokoladu koja će upotpuniti prazničnu atmosferu.

 

Recept za 2 šolje:

1,5 šolja punomasnog mleka (oko 350ml)
1 kašika kukuruznog skroba
malo soli
1 kašika kakaa
4 kašičice ekstrakta vanile
40gr crne čokolade
40gr mlečne čokolade
2,5 kašike šećera
125gr slatke pavlake
1 kašičica šećera u prahu
nastrugana čokolada

 

Priprema:

U ohlađenoj posudi umutite slatku pavlaku, dok se ne napravi šlag. Pokrijte i stavite u frižider.

Isecite obe čokolade na male komadiće.

U maloj činiji pomešajte 1 kašiku kukuruznog skroba i 1/4 šolje mleka, prosejani kakao prah i šećer i umutite.

Zagrejte smešu na srednjoj temperaturi, mešajući često da se ne naprave grudvice.

Stavite mešavinu da provri, smanjite vatru i dodajte prstohvat soli, ekstarkt vanile, a zatim ugasite ringlu i umešajte seckanu čokoladu, dok se ona potpuno ne istopi i ne dobijete glatku i gustu toplu čokoladu.

Sipajte u šolju, dodajte šlag i ukrasite narendanom čokoladom.

 

Ostavite komentar