PREDLOG ZA RUČAK IZ BAKINE KUHINJE Piletina spremljena na poseban način

Nećete moći da joj odolite, uživajte u preukusnom obroku.

 

Iz Bakine kuhinje nam stiže recept za piletinu koji vam može poslužiti kao ideja za današnji ručak.

Piletina – sastojci:

pileće grudi  ili bataci
2 kasičice kisele pavlake
50 gr listova kačkavalja
100 gr sunke ili suvog vrata
50 gr rendanog kačkavalja
malo suvog začina
ml. biber
2 čena belog luka
ulje
malo slatke paprike mlevene
1 kašičica soja sosa

Piletina – priprema:

Meso duboko zasecite do kraja bez presecanja na kraju. Pospite suvim začinom i mlevenim biberom.

Premažite pavlakom i u svako parče naseckajte po čen belog luka. Stavite listove savijene šunke i listove kačkavalja i pritisnite gornjim delom mesa.

Meso odozgo zasecitie nožem. U činiju sipajte ulje, dodajte mlevenu papriku i soja sos. Sve izjednačite i premažite meso sa svih strana. Odozgo stavite po šaku rendanog kačkavalja.

Pecite na 200 stepeni C oko 45 – 50 minuta da lepo porumeni ako treba i duže.

Prohlađeno secite. Serviranjte uz krompir pire.

Pravi delikates kao iz restorana!

 

Ostavite komentar