PRIBLIŽIO SE DAN PENZIONERSKE KARTICE Popusti od 1. oktobra, u nedelju svečana promocija za najstarije sugrađane u Vrnjačkoj Banji, nove pogodnosti u najavi

Približio se i taj dan.

U nedelju, 1. oktobra, počinje upotreba penzionerskih kartica koje će najstarijim sugrađanima doneti mnogobrojne popuste i pogodnosti prilikom kupovina različitih roba ili korišćenja usluga.

Popusti se kreću od 10 do čak 50 posto i svkako će značajno doprineti preko potrebnim uštedama u budžetu penzionera.

Upravo tako je država i zamislila ovaj projekat Penzionerska kartica – kao što veću pomoć starijima u ovim teškim vremenima.

Preko 900.000 hiljada njih prijavilo se do sada za penzionersku karticu, od 15. marta, kada su prijave počele, krajem avgusta svečano je dodeljena prva kartica a dodela je punom parom usledila tokom septembra.

Neki sugrađani su zabrinuti jer još nisu dobili poruku PIO Fonda da dođu po svoju karticu, ali, s obzirom na gotovo milion prijavljenih gužva na terenu je razumljiva i potrebno je da se strpe nekoliko dana kada će do svojih pogodnosti ipak doći.

U međuvremenu, PIO Fond na čelu sa direktorom Reljom Ognjenovićem, je najavio a to i sprovodi u delo, inicijativu da penzionerska kartica „dođe na noge“ penzionerima.

Zato su počele podele kartica širom Srbije u mesnim zajednicama, na opštinskim šalterima, starijima i nemoćnima, koji nemaju koga da ovlaste da je podigne, ona će biti i lično uručena.

Ovaj proces je u punom zamahu.

Kako je 1. oktobar u nedelju, tada će i simbolično biti promovisan početak upotrebe penzionerske kartice i to u Vrnjačkoj Banji, gde će se, istovremeno, održati i Olimpijada penzionera.

Promocija se održava prigodno, na dan starijih osoba.

Kako je kazao Ognjenović, tada će biti i novih iznenađenja, biće predstavljene nove firme i pogodnosti koje će pružati najstarijima.

Do sada se više od 600 firmi i ustanova prijavilo, kao društveno odgovorne, za učešće u projektu Penzionerska kartica a biće ih još, kazao je direktor PIO Fonda koji je pozvao sve privredne i društvene subjekte da se priključe ovoj akciji.

Mnogi trgovinski lanci, gotovo svi, davaće značajne popuste penzionerima, zatim apoteke u celoj Srbiji, mnoge trgovine koje prodaju odeću i obuću, tehničku robu…uglavnom, širok spektar proizvoda biće obuhvaćen.

Popuste će davati i zdravstvene ustanove, banje, penzioneri će imati i jeftinije gorivo, manje će plaćati putarinu, najavljen je i dogovor sa Srbijavozom o besplatnoj godišnjoj karti za putovanja po Srbiji.

Usluge koje pružaju mnoge ustanove poput biblioteka, pozorišta, kulturnih centara, takođe će biti znatno dostupnije najstarijoj populaciji uz penzionersku karticu.

PIO Fond će ažurno obaveštavati svoje korisnike o popustima i pogodnostima koji se nude, a poziva i preostale penzionere da se prijave i koriste sve pogodnosti Penzionerske kartice koja je projekat u stalnom razvoju.

 

12 komentara na vest “PRIBLIŽIO SE DAN PENZIONERSKE KARTICE Popusti od 1. oktobra, u nedelju svečana promocija za najstarije sugrađane u Vrnjačkoj Banji, nove pogodnosti u najavi”

 1. Pa kako da iskoristim kad nisam ni dobio penzionersku karticu a niko da mi kaze ni kad cu je dobiti mzda tad a mozda nikad.A popunio sam prijavu elektronski medju prvima i kazu da je sve ok oko prijave al kartice nema pa sam poceo da sumnjam u celu tu pricu.Ako bi mi neko javio gde je moja kartica bio bih mu zahvalan ili da mi kaze gde ja da proverim.A pre svega ukinite penale ljudima koji su radili 40 godina Hvala.

  Odgovori
 2. Ma šta će penzionerima koji žive u planinama gde nema veliki lanci samo ima konopci i ne želite nas tako nego ukinute KAZNENE PENALE ko je radio 40g i doživeo 65g i više i p0vecajte malim penziju a velikim ne

  Odgovori
 3. Prijavila sam se elektronski za penzionersku karticu medju prvima.Do danasnjeg dana nisam dobila nikakvo obavestenje o podizanju kartice a i nedelju je vec 1.oktobar.Pitam se kada cu biti obavestena za preuzimanje kartice.

  Odgovori
 4. Електронски се пријавио међу првима али обавештења нема па нема.ПРЕВАРАНТИ….

  Odgovori
 5. A kad ce da dobijemo te kartice? Samo lazete narod medju prvima se prijavila I nista nisam dobila prevaranti…..

  Odgovori

Ostavite komentar