STIŽE GODIŠNJI DODATAK SLOVENAČKIM PENZIONERIMA Evo kada tačno mogu da ga očekuju i oni u Srbiji

Godišnji dodatak slovenačkim penzionerima stiže u junu.

Zavod za penzijsko i invalidsko osiguranje Slovenije će i ove godine svojim korisnicima, uključujući i slovenačke penzionere u Srbiji, isplatiti godišnji dodatak, objavio je Zavod za socijalno osiguranje Srbije.

Kako je navedeno, slovenački Zavod će svojim korisnicima u Srbiji poslati obrazac sa podatkom o visini inostrane penzije i sa uputstvom kako da ga popune i vrate slovenačkom penzijskom zavodu.

Iz Zavoda za socijalno osiguranje su naveli da penzioneri ovaj podatak mogu dostaviti i putem interneta, na određenoj internet adresi ili korišćenjem posebnog koda koji se nalazi u obaveštenju slovenačkog Zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje, sa uputstvima i sigurnosnim PIN kodom.

Prema informacijama sa sajta slovenačkog zavoda, godišnji dodatak će većini korisnika biti isplaćen sa junskim penzijama 28. juna.

Kada je reč o iznosima dodatka, za penzije do 650 evra sledi dodatak od 460 evra, za one između 650, 01 i 780 evra, dodatak će iznositi 320 evra, dok penzioneri sa primanjima između 780,01 i 920 evra mogu očekivati 260 evra na ime godišnjeg dodatka.

Za veće iznose penzija daju se manji dodaci, pa će penzionerima sa primanjima između 920,01 i 1.110 evra, dodatak iznositi 210 evra a za penzije veće od 1.110 evra, 150 evra.

1 komentar na vest “STIŽE GODIŠNJI DODATAK SLOVENAČKIM PENZIONERIMA Evo kada tačno mogu da ga očekuju i oni u Srbiji”

Ostavite komentar