SLEDEĆE NEDELJE SVE O PENZIJAMA IZ HRVATSKE Javite se na vreme Fondu PIO i zakažite razgovor

Ako imte radni staž u Hrvatskoj ovo je veoma važna informacija za vas.

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje obavestio je osiguranike koji imaju staž osiguranja navršen u Srbiji i Hrvatskoj i korisnike prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja ostvarenih primenom bilateralnog sporazuma o socijalnom osiguranju, da se međunarodni dani razgovora sa Hrvatskom održavaju u utorak 28. novembra 2023. godine kao i 29. novembra.

Prvi dan razgovora održava se u Sremskoj Mitrovici, od 9 do 13.00 časova (prostorije RF PIO Filijala u Sremskoj Mitrovici, Svetog Dimitrija 4) a drugi dan,  29. novembra u Beogradu, od 9 do 13.00 časova (Pariska 9).

Na ovim razgovorima će savetodavci iz hrvatskog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje i RF PIO Srbije pružiti besplatnu pravnu pomoć licima koja ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Hrvatske.

Svi zainteresovani obavezno treba da prijave učešće i da zakažu termin dolaska na broj telefona 011/2030-745.

Prilikom dolaska treba poneti lična dokumenta i svu dokumentaciju u vezi sa osiguranjem, saopštio je Fond PIO.

2 komentara na vest “SLEDEĆE NEDELJE SVE O PENZIJAMA IZ HRVATSKE Javite se na vreme Fondu PIO i zakažite razgovor”

  1. Ja imam penziju samo.iz hrvatske i nemam pravo na neka sredstva ni iz PIA Srbije ni iz Hrvatske..zašto?

    Odgovori
  2. Verovatno mi ne pripadamo nikome. Mi smo diskrimisani i od jednih i drugih. Puna su im usta kako pomažu stare i nemoćne. U srbiji nemamo pravo ni na vaučer ni na penu. Kartice ni na 20000din ranije na pakete a svoje hr. Penzije trošimo u r. Srbin.

    Odgovori

Ostavite komentar